Lazyn myymälä aukesi Helsinkiin

Anteeksi, täällä päässä on ollut hiljaista, mutta se ei tarkoita, että oltaisiin maattu laiskana ”Lazynä” koko kesä!

Ensin oli muutto Metsälästä Kallioon. Sen jälkeen totesin: En muuta, en enää koskaan.

Kesäkuu tarkoitti ”kasojen” tarkastelua. Niitä oli kertynyt joka puolelle asuntoa. Reseptejä (”ihanan näköinen parsavuohenjuustopiirakka, tuota kokeilen ensi viikonloppuna”), matkajuttuja (”mikä kaunis järvi Afrikassa, tuonne on joskus päästävä”), avaamattomia laskuja, pienessä hiprakassa tehtyjä ”muistiinpanoja”, vanhoja rypistyneitä kiiltokuvia, Lenin-rintamerkkejä - voitte kuvitella...

Tavoitteeni oli päihittää yksi kasa päivässä. Sen jälkeen pääsin etenemään huonekaluihin ja muihin tavaroihin.  Facebookin kaupunginosaryhmät täyttyivät myynti-ilmoituksilla, ja muutama huonekalu taisi mennä kaupaksikin.

Mainitsemisen arvoisia ovat kaksi vihreää pöytälamppua, jotka löysin Marian sairaalan roskiksesta ollessani siellä ruumiinavaushuoneen siivoojana. Eräs Facebook-ostaja näki pölyisen lampun autotallin lattialla ja halusi ostaa senkin. Ilmeni, että lamppu oli satojen eurojen arvoinen, Tynell!    

Kerrankin kävi tuuri!

Onneksi muuttopuuhien seassa oli yksi viikko lomaakin.  Kun muutto läheni, edessä oli valtava urakka: Lazy Lizardin varaston siirto. Se sijaitsi pois muuttaneen jälkeläisen huoneessa, jonne tämä oli jättänyt myös keräämänsä vanhat ”erikoiset” viinapullot, jätesäkkejä täynnä roinaa, kainalosauvat ym. Voitte kuvitella.

Varasto ei enää mahtunut uuteen pienempään kämppään Kalliossa. Maunulan Alepasta ruinasin pahvilaatikoita, joita sitten kanniskelin kaksi kerrallaan kotiin. Laatikko toisensa jälkeen täyttyi, mutta  edelleenkään minulla ei ollut hajuakaan, minne varasto, siis Lazy Lizard, siirtyisi.

Kerran sitten käppäilin pitkin Hämeentietä, kun silmiin osui sopiva tila. Se sijaitsi Kaiku-kaupan yhteydessä ja oli juuri sopiva sijainniltaan. Kalliossahan on paremmat energiakentät kuin varsinaisessa keskustassa ja olihan kämppämmekin lähellä.

Sen jälkeen kaikki sujui kuin rasvattuna. Olen aina uskonut, että asiat lopulta järjestyvät ja asettuvat mallilleen, ja niin näytti käyvän tässäkin ”mistä Lazylle koti” -asiassa.

Kun asioista oli sovittu vuokranantajan kanssa, pääsin tilaamaan ikkunateippauksia. Olin kuin pieni tyttö, kun luonnostelin teippauksia paperille ja väijyskelin kadulla kaikkien muiden ikkunateippauksia.   

Aloin myös etsiä telineitä myymälään. Ne löysin käytettynä Tampereelta, olivat olleet hienommankin Marlboro Classics –myymälän seinustoilla aiemmin! Moni ystävä on auttanut, kun erilaista ruuvattavaa ja rakennettavaa on ollut. Mitä olisin ilman ystäviä?

Kauppa aukesi lauantaina 22.8. klo 11. Olin raahannut kaupan eteen Maggien (rautarouva Thatcerin mukaan), romusta tehdyn mallinukkeni. Pian ovesta astuikin kaksi innokasta venäläistä asiakasta. He eivät kuitenkaan etsineet vaatteita, vaan halusivat ostaa Maggien!

Muutama kalliolainen on jo löytänyt uuden myymälän, ja lisäksi lähellä olevista työpaikoista on tullut perjantaiostoksille naisia. Tulkaa tekin, jos asutte pääkaupunkiseudulla tai käytte Helsingissä muuten!

Osoite on Hämeentie 48, 00500 Helsinki aivan Sörnäisten metroaseman sekä bussi- ja raitiovaunupysäkkien (6,7,8) lähellä.

Lämmöllä,

Lotta

PS. Ensi blogissani kerron tulevasta Intian matkasta! Rajasthanin kuivilta aavikoilta on tarkoitus hakea ihania käsityöläisten tekemiä aarteita verkkokauppaan ja myymälään. Maggie saa jäädä tuijottamaan katua!