Historia

Lazy Lizard on uusi suomalainen verkkokauppa, joka myy vaatteita boheemiin, romanttiseen ja hippityyliin monessa eri värissä. Valikoimassa on vaatteita Intiasta. Lisäksi Lazy myy omaa Lazy Lizard –mallistoa.

Saatavilla on myös isoja kokoja, sillä periaatteisiimme kuuluu, ettei ole olemassa vääränmallisia naisia, on vain erimallisia vaatteita. Materiaaleina on lähinnä luonnonmateriaaleja eli hamppua, pellavaa, puuvillaa ja silkkiä.

Olet erittäin tervetullut kertomaan mielipiteitä ja toiveita valikoimamme suhteen: Info@lazylizard.fi.

Tuotteilla on tarina

Lazy Lizard kuoriutui munastaan 2012. Matkustin ympäri Etelä-Intiaa ja olin myös vapaaehtoistyössä kitkemässä rikkaruohoja maatilalla. Pondicherryssa osuin kauppaan, jossa oli todella kauniita vaatteita. Minä, joka olin aina pitänyt mustia vaatteita, rakastuin väreihin.

Kun palasin kotiin, aloin miettiä oman yrityksen perustamista. Halusin, että Suomestakin saisi ihania boheemeja vaatteita. Kirjoitin Premalle, jonka vaatteita olin nähnyt Pondicherryssa, ja sovimme, että alkaisin tuoda hänen mallistoaan Suomeen.

Seuraavana vuonna palasin jälleen Intiaan. Olin varannut alkumatkan nähtävyyksille, mutta Udaipurissa askeleeni veivät Sadhna-nimisen naisten osuuskunnan kauppaan. Siellä oli sattumalta myös Madhu, joka vastasi tuotteiden myynnistä. Sovimme seuraavaksi päiväksi tapaamisen suurempaan myymälään, jossa oli enemmän tuotteita. Ihastuin naisten kirjailemiin vaatteisiin ja asusteisiin ja päätin tilata niitä Suomeen.

Matkan lopussa vietin reilun viikon Aurovillessa tehtaassa, jossa Preman suunnittelemat vaatteet valmistettiin. Näin, että Rangolin vaatteet valmistetaan työntekijöiden oikeuksia kunnioittaen. Muutenkin yltiötehokkuus oli tehtaasta kaukana. Mieleeni jäivät Preman sanat: ”Vaatteen ompelulle annetaan niin paljon aikaa, kun se vaatii”.

Aurovillessa tutustuin myös muihin ihmisiin, jotka haluavat elää harmoniassa maailman kanssa, ja päätin alkaa tuoda Aurovillessa valmistettuja paperikoruja ja huiveja Suomeen.

Samaan aikaan kun tutustuin intialaisiin valmistajiin, suunnittelin ystäväni Tuijan kanssa omaa mallistoa. Sekin sai tietenkin inspiraationsa Intiasta. Vaatteet kertovat mieleen jääneistä hetkistä ja tunnelmista Intiassa – lapsilaumasta maaseudun hiekkatiellä, ryhmyläsauvaisen paimenen lempeästä katseesta, tarjoilijapojasta kauhomassa lisää riisiä banaaninlehdelle.

Ihanasta rauhasta Pichola-järven rannalla romanttisessa Udaipurissa. Palaan Intiaan yhä uudestaan, koska se vei sydämeni.

Tarinoita matkoista ja tuotteista kerron blogissani tällä sivulla, olet tervetullut lukemaan.

Lotta