Tietoa meistä

Suomalainen Lazy Lizard myy vaatteita boheemiin, romanttiseen ja hippityyliin monessa eri värissä. Valikoimassa on vaatteita, koruja ja huiveja intialaisilta laatumerkeiltä. Lisäksi Lazy myy omaa Lazy Lizard -mallistoa.

Oma merkki Lazy Lizard

Oma mallisto pitää sisällään rentoja ja yksilöllisiä puuvilla-, hamppu-, pellava- ja silkkivaatteita. Ensin vaatteet ommeltiin Virossa, mutta nykyisin pääosin Intiassa. 

Meiltä löytyy sekä koristeellisia vaatteita että selkeälinjaisia vaatteita - kaikki luonnonmateriaaleista.

Tutustu Lazy Lizardin oman merkin vaatteisiin  

Intialaiset merkit

Intialaisista merkeistä Rangoli on valmistanut vuodesta 1999 värikkäitä, naisellisia ja iloisia vaatteita aurinkoisessa Etelä-Intiassa. Suunnittelija Prema Isaac on mestarillinen värien käyttäjä, joka luo uutta tyyliä pyrkien samalla säilyttämään kangaspuilla kutomisen perinnettä Intian maaseudulla.

Monet vaatteista onkin valmistettu tangail-puuvillasta, jota kudotaan erityisesti naisten sareja varten. Rangolin tehtaassa työskennellään ihmisarvoa kunnioittaen ja jokainen vaate on valmistettu yksilöllisesti. Mottona on, että ”jokainen vaate vie ajan, jonka se vaatii”. Siksi Rangolin vaatteet ovat erityisen laadukkaita.

Sadhna on 1988 perustettu naisten osuuskunta, joka erikoistunut kauniisiin kirjailuihin. Osuuskuntaan kuuluu yli 700 naista Pohjois-Intian maaseudulla Rajasthanissa. Naiset kuuluvat lähinnä adivaseihin eli heimoihin sekä kastittomiin. Osuuskunnan kautta naiset saavat perheelle tulevien tulojen ja vakuutusten ohella myös muuta apua, kuten neuvontaa ja terveydenhoitoa.

Jokainen vaate on valmistettu yksilöllisesti. Kun ostat Sadhnan valmistaman tuotteen, autat uusien markkinoiden luomisessa sen tuotteille ja sitä kautta tuet käsityöläisten ja kylien elinvoiman säilymistä. Tuet myös naisten voimaantumista ja lasten koulunkäyntiä. Sadhnalle on myönnetty virallinen reilun kaupan Fair trade –tunnus. Sadhnasta voi todella sanoa: ”Mekko tekee hyvää”.

Lue blogissa Lazy Lizardin käynnistä Sadhnassa

Osuuskunnan jäsen Paras haastattelussa

1960-luvulla perustettu Auroville on kokeellinen yhteisö itärannikolla Etelä-Intiassa. Vehreiden puiden ja hiekkateiden keskellä parannetaan maailmaa mm. aurinkoenergian, kierrätyksen ja joogan avulla. Yli 40 eri kansallisuutta edustavat asukkaat ovat perustaneet lukuisia holistisin periaattein toimivia yrityksiä, joissa työskentelee yli 4000 ihmistä Aurovillesta ja lähikylistä.

Lazy Lizard tuo Aurovillesta mm. vaatteita, kasseja, koruja, nahkalaukkuja ja käsintehtyjä paperikorvakoruja. Olisiko energisoiva Auroville sinunkin seuraava matkakohteesi? Alueelle voi hakeutua mm. vapaaehtoistöihin.

Mistä yritys sai alkunsa?

Lazy Lizardin perusti Lotta Lehmusvaara 2012. Inspiraatio boheemiin tyyliin syntyi junamatkoilla Intiassa. Värit ja energia jäivät mieleen. Intialaisten käsityöosaaminen ja laadukkaat, pehmeät materiaalit tekivät vaikutuksen.

Lue blogista, miten Lazy Lizard syntyi

Uskomme ja tiedämme, että kehittyvissä maissa ommellut vaatteet voidaan tuottaa eettisesti ihmisarvoa kunnioittaen. Hintamme ovat laatuun nähden edullisia, koska väliporras puuttuu. Olemme vierailleet valmistuspaikoissa, tilaamme heiltä suoraan ja kerromme vaatteiden tekijöistä blogissamme. Teemme myös suunnitteluyhteistyötä intialaisten kanssa. Kyse on kumppanuudesta.   

Vaatteista on useimmiten tarjolla myös isoja kokoja.

"Mekko tekee hyvää" -kampanja

Lazy Lizardilla on oma "Mekko tekee hyvää" -kampanja. Lahjoitamme jokaisesta Asha- ja Bindi-mekosta kolme euroa lyhentämättömänä Agran koululaiset ry:lle, joka tarjoaa koulutusta intialaisen Agran kaupungin köyhille dalititytöille.

He ovat ns. kastittomia. Vaikka kastilaitos on kielletty laissa, julma tapa elää edelleen vahvana Intiassa. Lisäksi poikia arvostetaan tyttöjä enemmän. 

"Koulutuksen ja oppimisen avulla jokainen tyttö saa tietää omista oikeuksistaan elää inhimillistä elämää."

Agran koululaiset ry on pieni kansalaisjärjestö. Se tekee yhteistyötä intialaisen Chaudhary Welfare Society -järjestön kanssa.

Lue lisää ja voit ryhtyä myös kummiksi!


Kuva: Agran koululaiset luokkaretkellä / Chaudhary Welfare Society