Tietoa merkeistämme

Rangoli by Prema

Rangoli valmistaa värikkäitä, naisellisia ja iloisia vaatteita aurinkoisessa Etelä-Intiassa. Lahjakas suunnittelija Prema Isaac  on mestarillinen värien käyttäjä, joka luo uutta tyyliä pyrkien samalla säilyttämään kangaspuilla kutomisen perinnettä Intian maaseudulla. Monet vaatteista onkin valmistettu tangail-puuvillasta, jota kudotaan erityisesti naisten sareja varten. Rangolin tehtaassa työskennellään ihmisarvoa kunnioittaen ja jokainen vaate on valmistettu yksilöllisesti. Mottona on, että ”jokainen vaate vie ajan, jonka se vaatii”. Siksi Rangolin vaatteet ovat erityisen laadukkaita.

Sadhna

Sadhna on naisten osuuskunta, joka on erikoistunut kauniisiin kirjailuihin. Osuuskuntaan kuuluu yli 700 naista Pohjois-Intian maaseudulla Rajasthanissa. Naiset kuuluvat lähinnä adivaseihin eli heimoihin. Osuuskunnan kautta naiset saavat perheelle tulevien tulojen ja vakuutusten ohella myös muuta apua, kuten neuvontaa ja terveydenhoitoa. Sadhnalle on myönnetty virallinen reilun kaupan Fair trade –tunnus. Sadhnasta voi todella sanoa: ”Mekko tekee hyvää”.

Auroville

Auroville on 1960-luvulla perustettu kokeellinen yhteisö itärannikolla Etelä-Intiassa, jossa parannetaan maailmaa mm. aurinkoenergian, kierrätyksen ja joogan avulla. Yli 40 eri kansallisuutta edustavat asukkaat ovat perustaneet lukuisia holistisin periaattein työskenteleviä yrityksiä, joissa työskentelee yli 4000 ihmistä Aurovillesta ja sen lähikylistä. Lazy Lizard tuo Aurovillen pajoista ”kaikkea hyvää ja kaunista”. Se sopii kuvaukseksi myös Aurovillesta.

Lazy Lizard

Lazy Lizardin oma merkki pitää sisällään ihanan boheemeja ja ajattomia puuvilla-, hamppu-, pellava- ja silkkivaatteita. Ideat mallistoihin tulevat junamatkoilta Intiasta, sen värikkyydestä, kauneudesta ja henkisyydestä. Shanti-mallisto sai inspiraationsa Udaipurista. Intian romanttisimmaksi kutsuttu kaupunki sijaitsee Pohjois-Intiassa järven reunalla kukkuloiden ympäröimänä. Kimmeltävää järvenselkää voisi ihailla tuntikausia. Vain muutama ohi lipuva vene rikkoo täydellisen rauhan. Palatsien valleilta katsottuna Udaipur on ”sininen kaupunki”, jossa kuitenkin kadulle laskeuduttaessa on ehtaa Intiaa. Shanti-mallistossakin on särmikästä romantiikkaa. Yhdistele osia vapaasti, kaikki sopii kaikkeen! Neela-mallisto tarkoittaa hindiksi sinistä. Se on saanut inspiraationsa merellisestä, ranskalaisvaikutteisesta Pondicherryn kaupungista Intian itärannikolla. Neela sisältää mm. batiikki- ja indigolla värjätystä luomupuuvillakankaasta tehtyjä ihana kevyitä tunikoita, puseoita ja hameita. Raga-malliston vaatteissa käsin painettujen kankaiden värit kietoutuvat taidokkaiksi kuvioiksi, jotka puhuttelevat kuin ikiaikainen raga-musiikki. Pieni epätarkkuus aihioiden reunoissa kertoo, että kyse on käsityöstä, ei teollisesta kankaanpainannasta.